• Nadcházející události

            • Děti malují seniorům k svátku

            • Do galerie Děti malují seniorům k svátku byly přidány fotografie.

              V měsíci září jsme se zapojili  do celorepublikového projektu Ministerstva práce a sociálních věcí „Děti malují seniorům k svátku.“ V této nelehké době, kdy seniory v různých zařízeních nemůže navštívit rodina a ani přátelé, jsme se rozhodli, udělat jim radost a alespoň něčím je  potěšit. Tj. Zhotovili jsme přáníčka ke Dni seniorů (k 1. říjnu). Žáci se snažili a v hodinách výtvarné výchovy malovali a zdobili, pod vedením třídních učitelek, vlastnoručně vyrobená přáníčka. Zhotovená přání žáci poté roznesli společně s ředitelkou školy do DD na Kubešově ulici a do blízkého  Alzheimer centra na Družstevní. Sociální pracovnice byly dojaté nad dobrotou dětských srdcí.

            • Projektový den v Alternátoru

            • Do galerie Projektový den v Alternátoru byly přidány fotografie.

               

              Dne 23. 9. 2020 jsme  uskutečnili  projektový den (za podpory Šablon II.) do Alternátoru – Ekotechnického centra v Třebíči. Žáci se dozvěděli  pomocí  projekční koule a výkladu paní lektorky zajímavosti z oblasti  vesmíru – o planetách, hvězdách, měsíci, meteoritech, černé díře…také o prvních kosmonautech, kteří letěli  do vesmíru a kteří přistáli na měsíci. Na dalším stanovišti čekala na děti beseda o Výrobě elektřiny. Nejvíce se žáci těšili na Science show, kde si mohli ve skupinkách zkusit pokusy. Jako např. Pokus s rozložením barev či změnou povrchového napětí. Prvňáčci byli nadšeni, když se jim podařilo roztančit v pohárku s vodou brusinky. Posledním stanovištěm byla Teplárna. Zde se dozvěděli, co se vyrábí a spaluje v teplárnách a kolik jich v Třebíči vlastně máme. 

            • Beseda s paní zubařkou

            • V polovině září navštívila paní zubařka MUDr. Križanová naše prvňáčky a povídala si s nimi o správném čistění zoubků. Poslechli si příběh O bacilech a dozvěděli se, co zoubkům nejvíce prospívá a co naopak škodí. Také si ukázali na plyšákovi správnou techniku čištění zubů a pak si sami vyzkoušeli zoubky dobře vyčistit. Na závěr dostaly děti krásné kartáčky a omalovánky. 

            • Sazka olympijský diplom

            • Ve školním roce 2020/2021  se škola opět zapojuje v rámci tělocviku do Olympijského diplomu.

              Cílem není soutěžit o nejlepší výkony, ale najít  u každého žáka/žákyně přednosti a dle toho jim doporučit sporty, pro které mají talent. Analýza nemá za úkol objevit jen šikovné sportovce, ale ukázat, že sport je tu pro každého. Vyučující absolvuje s žáky v hodinách tělesné výchovy alespoň jednou za školní rok 8 disciplín testujících rychlost, ohebnost, vytrvalost, sílu, hbitost, rovnováhu, silovou vytrvalost a výbušnost. Výsledky se průběžně evidují a na konci školního roku obdrží každý žák Olympijský diplom.

            • Zahájení v novém školním roce

            • Do galerie Zahájení v novém školním roce byly přidány fotografie.

              1. září jsme slavnostně uvítali  prvňáčky v počtu 10-ti dětí. Zahajovali jsme tradičně v 7. 15 h. v  kostele  sv. Martina a poté se přemístili do budovy ZŠ. Tentokrát  prvňáčky  přivítala vzácná návštěva – přijela paní senátorka Hana Žáková, která měla pro ně nachystané i krásné dárky.  Samozřejmě nechybělo pasování prvňáčků ředitelkou školy a proslov p. zakladatele. Taktéž  jsme paní senátorku provedli po škole a zároveň zavítala i do ostatních tříd.  

            • Stavební úpravy za podpory EU

            • Projekt úpravy budoucího sídla školy je financován za podpory EU.

              Registrační číslo projektu: CZ.01.3.10/0.0/0.0/19_251/0021813

              Předmětem projektového záměru: „Snížení en. náročnosti objektu na ul. Zahradníčkova 890/21, Třebíč“, je realizace investic a opatření spočívajících ve stavebních úpravách objektu na ul. Zahradníčkova 890/21, Třebíč a v realizaci investic do vytápění a regulace otopné soustavy. Tyto investiční aktivity povedou ke snížení energetické náročnosti předmětného objektu a přispějí k úspoře konečné spotřeby energie. Realizací projektu dojde k významné trvalé úspoře spotřeby energie o 1 455,16 GJ/rok, což činí 61,7 % oproti výchozímu stavu. Projekt zahrnuje tyto dílčí investice: Výměna výplní vnějších otvorů, zateplení střechy, hydroizolace střech, realizace vytápění a MaR, zateplení fasády objektů.

              Projektový záměr je financován za podpory EU.