• Nadcházející události

            • Projděte se virtuálně naší školou

            • Realizujeme projekt: Podpora kreativity – ZŠ Světlo reg. č. projektu 038000075, celková cena projektu s DPH 197.472,-- Kč. Celková výše podpory 138.720,--Kč. Projekt je financován Evropskou unií -  NextGenerationEU v rámci Výzvy č. 0394 – Kreativní vouchery v rámci Národního plánu obnovy – iniciativa Kreativní vouchery komponenty 4.5. Rozvoj kulturního a kreativního sektoru.

              https://prohlidky.virtualvisit.cz/ZS_Svetlo/

               

               

            • BĚH NADĚJE

            • Pojďme společně podpořit humanitární akci – na výzkum a léčbu dětských onkologických pacientů na dětské onkologické klinice FN v Motole.

              Za tímto účelem se tento čtvrtek 5. 10. 2023 pořádá již po 29 humanitární běh  - Běh naděje (původně Běh Terryho Foxe), který se uskuteční v odpoledních hodinách.Startovné bude v Tyršových sadech u sochy plk. Švece. Plakát a rozpis časů běhu najdete v příloze.

              Děkujeme všem, kteří se připojí

              Beh_nadeje_2023_Plakat_TISK.pdfBeh_nadeje_TBP(1).docDopis_ucastnikum.doc

            • Cambridge zkoušky

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Cambridge zkoušky.

              Osm žáků z naší školy si trouflo na mezinárodní Cambridge - zkoušky z angličtiny úroveň - Movers a Flyers. Museli prokázat výborné znalosti při plnění úkolů v porozumění textu, psaní, mluvení a poslechu. Slavnostní předání certifikátů se sladkou odměnou proběhlo ve školní kapli. Zároveň velké poděkování si zasluhují učitelky angličtiny za skvělou přípravu.

            • Adaptační kurz 5. třídy

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Adaptační kurz 5. třídy.

              Žáci pátého ročníku a jejich nová třídní učitelka strávili společně páteční zářijové dopoledne v Domečku Halahoje KG Třebíč. Mgr. Vít Oplatek se dvěma asistenty připravil pro celou třídu zajímavé seznamovací a stmelovací hry. Část proběhla v klubovně a část na hřišti. Všichni žáci včetně nově přistoupivší žákyně se s nadšením zapojili do všech aktivit a na závěr otestovali svoje vědomosti o nové paní učitelce v připraveném kvízu. Všem patří obrovské poděkování nejen za výbornou organizaci, ale také za příjemnou atmosféru.

            • Začátek školního roku 2023/2024

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Začátek školního roku 2023/2024.

              Začátek školního roku jsme zahájili společně mší v kostele sv. Martina, pan farář požehnal dětem aktovky a poté jsme se přemístili do školy. Paní ředitelka s panem zakladatelem slavnostně přivítala všechny žáky a prvňáčky pasovala na žáčky školy. Přejeme všem úspěšný školní rok a ať se nám daří.

            • Schválení projektu na modernizaci v ZŠ Světlo

            • Aleluja, máme oficiálně schválený projekt na modernizaci v ZŠ Světlo. Nejpozději od konce září se budou naši žáci učit v perfektně vybavených a zmodernizovaných učebnách. Věříme, že jim učení půjde skoro samo a ještě s větším nadšením. :-)

            • Závěr školního roku

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Závěr školního roku.

              Před rozdáním dlouho očekávaného vysvědčení jsme poslední den školy  slavnostně zahájili ranní mší ve školní kapli. Po jejím skončení oceňovala paní ředitelka žáky/žákyně za jejich mimořádné úspěchy, kterých dosáhli během celého školního roku v matematických olympiádách, za vzornou reprezentaci školy v okresních a krajských kolech ve výtvarných, literárních, recitačních nebo dramatických soutěží. Děti obdržely finanční poukazy na nákup v Knihkupectví J. Demla a sladkou odměnu. Přejeme krásné prázdniny a čas dovolených. V září se budeme s vámi se všemi opět těšit na viděnou. :-)

            • Zahradní slavnost

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Zahradní slavnost.

              Závěr školního roku jsme oslavili jako tradičně Zahradní slavností. Někteří žáci/žákyně ze 4., 5. a 6. třídy si troufli na moderátorskou roli a provázeli celým slavnostním odpolednem. Úkolu se zhostili na výbornou. Společně jsme zazpívali píseň Blahoslavení milosrdní, od mladších žáků zazněla píseň Děti v Africe. Poté se prezentovaly školní kroužky jako: balet, kde školáci zatančili Jockey-Polku od Johanna Strausse, Norský tanec od Edvarda Griega a další. Poté vystoupilo aikido, flétnisté zahráli Mravenčí ukolébavku a Sedí liška pod dubem a nechybělo ani školní divadélko s pohádkou O Zlatovlásce tak trochu jinak. Také jsme slavili u žáků páťáků postup na 2. stupeň slavnostním kravatováním a předáním knih jako upomínku na tuto významnou chvíli. Dále se žáci z 5. třídy ještě oficiálně rozloučili s bývalou paní třídní učitelkou Janou Kalvodovou, která odcházela na mateřskou dovolenou. Děkujeme všem, kteří vypomohli s hladkým průběhem této akce.

            • Vystoupení školního divadélka pro děti z MŠ

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Vystoupení školního divadélka pro děti z MŠ.

              Školní divadélko Světlo se představuje ještě jednou. Do naší školy jsme totiž pozvali děti i paní učitelky z MŠ Světýlko a MŠ Demlova na secvičené divadelní představení O Zlatovlásce. Děti z MŠ byly tak vtaženy do děje, že aktivně radily Jiříkovi kudy se má vydat, koho z živočichů či zvířat zachránit, kde hledat princeznu Zlatovlásku a na co si dát před králem pozor. Všichni jsme se hodně nasmáli a už teď se těšíme se školkami na další spolupráci.

            • Výlet do Náměště nad Oslavou

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Výlet do Náměště nad Oslavou.

              Žáci 3. a 4. třídy se ke konci šk. roku vypravili z Třebíče na výlet do Náměště nad Oslavou. Kus cesty jeli vlakem, na druhou část cesty se vydali pěšky do kostela sv. Jana Křtitele. Také nechyběla prohlídka náměšťského zámku, nákup suvenýrů a chutné občerstvení.

            • Výchova demokratického občana

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Výchova demokratického občana.

              Projektový den napříč celou školou se nesl před koncem školního roku v duchu výchovy demokratického občana. Žáci byli rozděleni do skupin a přiměřeně svému věku si povídali s vyučujícími o svobodě, právech každého občana, sebeúctě, o hodnotách, které je potřeba ctít a chránit a solidaritě k druhým. Na stanovištích malovali např. strom základních práv. Pro mladší žáky bylo společné motto: „Každý jsme jiný, ale máme stejná práva.“

              Starší žáci zhlédli video o hrdinských činech některých osobnostní za 2. svět. války, poslechli si píseň od Marty Kubišové „Modlitba pro Martu,“ závěrem měli za úkol v tzv. labyrintu zachránit parašutisty.

            • Záchranná stanice v Jihlavě

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Záchranná stanice v Jihlavě.

              Žáci 5. ročníku dostali možnost podívat se do Záchranné stanice v Jihlavě. Na záchrance si mohli prohlédnout vrtulník, speciálně vybavená auta pro převoz zraněných, a dokonce mohli vyzkoušet různé obvazové techniky. Veliké díky manželům Vrzalovým za uskutečnění tohoto skvělého dne.

            • Výtvarná a literární soutěž

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Výtvarná a literární soutěž.

              Krajské ředitelství policie kraje Vysočina vyhlásilo pro školy výtvarnou a literární soutěž s názvem „Bezpečná cesta do školy.“ Dva naši žáci ze 4. ročníku se umístili na krásných příčkách - 2. místo získala Miriam Šplíchalová a 3. místo obsadil Michael Novák. Slavnostní předání cen se uskutečnilo v Jihlavě v prostorách Krajského ředitelství. Po vyhlášení následovala exkurze do dispečerského centra, vozového parku a cely předběžného zadržení. Vítězům moc gratulujeme a věříme, že si celou akci velice užili.

            • Cambridge zkoušky

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Cambridge zkoušky.

              Dne 20. května se 6 žáků naší školy zúčastnilo zkoušky Cambridge English for Young Learners v Brně. Zkoušky Cambridge English jsou nejrozšířenější anglické certifikáty na světě. Žáci z 5. a 6. ročníku složili zkoušku na úrovni A1 Movers a A2 Flyers. Každé dítě, které absolvuje Cambridge English Young Learners zkoušku, získává certifikát, který je motivací pro další studium jazyka a má celoživotní platnost.

            • Úspěchy ve SCIO testech

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Úspěchy ve SCIO testech.

              Naše škola se i v tomto školním roce 2022/2023 účastnila SCIO testování u 3. a 5. ročníků v předmětech ČJ, M, AJ, dále v oblastech Klíčové kompetence a Obecné studijní předpoklady. Opět jsme dosáhli na výborné výsledky, z čehož máme velkou radost. Velké poděkování patří vyučujícím.

            • Vystoupení na Krajské přehlídce dětského divadla

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Vystoupení na Krajské přehlídce dětského divadla.

              Školní divadélko Světlo se „probojovalo“ do Krajského kola s pohádkou O Zlatovlásce, ale tak trochu jinak. Přání našich herců se splnilo, chtěli se postavit „na prkna, která znamenají svět, “ tím světem byla pro nás možnost vystoupení v divadle třebíčského Národního domu. Pohádkou jsme pobavili nejen diváky ale i samotnou porotu. Nechyběla ani zasloužená sladká odměna v podobě dortu.

            • Buď FIT

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Buď FIT.

              1., 2. a 3. třída se zapojila do preventivního programu „Buď FIT“. Paní lektorka nám povídala o zdravém stravování, o cvičení a sportech, o spánku a jeho fázích a celkově o tom, jak být fit. Také jsme se naučili několik cviků na protažení. Víme, že je správné chodit na procházky, sportovat a jíst zdravě. Na závěr jsme dostali nálepky z ČT Edu - Zajocha, a spiner s úkoly na cvičení. Děkujeme šikovné paní lektorce, která nás tímto programem provedla.

            • Křížová cesta

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Křížová cesta.

              Před Velikonocemi se celá naše škola vydala do baziliky sv. Prokopa, kde nás přivítal místní farář o. Pavel Opatřil. Poté jsme si společně prošli jednotlivá zastavení a pomodlili se modlitbu Křížové cesty. Po modlitbě jsme byli pozváni do Farní kavárny na teplý čaj. 🙂 Děkujeme.